They came from the road and out of the dark, went into a place even darker

Ett fel är upptäckt i förra inlägget som ska korrigeras. Tryck inte på bilden som är en länk. Korvis blogg var tydligen en HEMLIG blogg. Så ingen får klicka sig fram dit och gud nåde den som gör det...typ.


Proud to be part of these days.

Nu har min snyggaste falukorv skaffat sig en blogg! (Klickbar bild)

-Jag är rädd att pinnen far upp i näsan!

Little things.

Jag hittade en fin sida där de skrivit upp små små detaljer som gör vardagen betydligt mindre grå.















http://just-littlethings.tumblr.com/

How good it can be.

I fredags fyllde min kära storebror trettiofem år, även kallat halv-sjuttio! Det firades på detta sätt:
Vi konstaterade först och främst att min andre bror Jan hade ett fuck-you-finger som var...typ snett?

Den nyblivna trettiofemåringen blev uppvaktad med diverse presenter. (Ja han ville ha ett toalettlock, så tyck inte synd om kraken.)


Vi fick en hemmagjord glutenfri tårta som hade en bajsfläck på sig. Ingen ville ha bajsfläcken, men jag anser mig själv att vara en stark kvinna, så jag offrade mig för laget och tryckte ner bajsfläcken i mina arma tarmar. Och gott var det!

Sen kom Moster, Mats, Peter och Annette och störde oss mitt i firandet. Vilket var högst angenämt!

Hate to say I told you so.

Sofi tycker om att skriva om sig själv i tredje person. Oftast då hon gör det tycker hon otroligt synd om sig själv, men så är inte fallet denna gång. Ikväll skriver hon om sig själv i tredje person för att hon är rätt så glad faktiskt. Dra på trissor!
Dock finns det en anledning till just detta lyckorus. Denna kommer att dimpa ner i brevlådan (i Burträsk) inom en snar framtid:

Känn på den Korvskinns-Hanna!

If we could only be Quicker and be quick to be kind.


Jag har sett ett avsnitt av Sons of Anarchy och jag är störtkär. Så nu måste jag se alla avsnitt från början. Och hur fan ska det gå? En gåta att lösa.

You can even have it written on your T-shirt.

Med detta säger jag att umgänget med Korvis alltid blir en succé. Jag förstår inte hur hon gör det men det blir oftast helt fabulous! Titta bara:

(Vi gick förövrigt vilse uppe på Vitberget. Vi måste kanske träna på vårat lokalsinne innan vi går ut på utflykt?)
Jämfört med henne är jag detta:

Min konstnärliga förmåga att hitta extremt vackra motiv. Det är en gåva från ovan som jag måste omfamna. Verkligen.

Disorder, disorder, disorder.

Jag: (sådär äckligt positiv) Men visst blev det fint då vi fick grillbänken fixad?! Nu slipper vi att lådorna far ut hela tiden.
Chefen: (betydligt mindre positiv) Jo, nog funkar det...
Jag: Ja! Visst var det bra att vi fick det gjort?
Chefen: Nja. Men eftersom det var du som tyckte att det var okej att han skulle åtgärda det där så drar ja...
Jag: (avbryter med en dödlig blick med chefen i sikte) Vågar du verkligen avsluta den där meningen?
Chefen: ...så drar jag INTE av någonting på lönen!
Jag: Just de! Det var bättre.
Chefen: (hänger med huvudet, så som en besviken liten pojke gör då han inte får köpa ett tuggummi från tuggummiautomaten på ICA, och mumlar tyst för sig själv) Jag förstår inte hur jag kan vara så rädd för en liten rödhårig flicka?
Jag: Du behöver nog bara lite träning...

I follow rivers.

Mitt jobb är nu som en jävla babianröv som är lite lätt hårig. Om min fina HannaV drar från oss blir jag hyggligt sur. Det ska gudarna veta.
Men till det mer roligare. Jag och mamman drog en snabbsväng till Jan-banan och hjälpte honom med att välja tapeter till vardagsrummet. Och det kommer att bli himla fint då det är klart. Vi fick dessutom en lyxmiddag, köttsoppa! Fy och fan vad gott det var. Jag har köttsoppamage. Det nästan skvalpar omkring i magsäcken då jag går, med undantag från klimparna, dom studsar mer. Iallafullafall hittade jag tapeten jag ska slänga upp på min fondvägg snarast. Nästan lika snygg som Mike Poulsen, men bara nästan.

Bild från typ nå googlande.

I want the world to stop. Give me the morning, give me the afternoon, the night.

Ibland saknar jag min mormor sådär otroligt mycket att jag ligger vaken under natten ett tag och bara tänker på hur fin den männsikan var. Då jag ligger där i mörkret tänker jag på hennes extremt goda klimpar med fläsk till. Hennes goda humör. Hennes vänlighet. Jag tänker på hennes blommiga soffa som står i vardagsrummet. Hennes goda kakor till jul. Hennes bullar som ibland hade en liten bi-smak frambringat av bullpappret, ibland kommer jag på mig själv att sitta och njuta då jag får tag på just DEN smaken. Jag tänker på när hon satt och vävde mattor som hon senare skulle ge bort till någon av barnbarnen, likaså sockstickningen. Jag tänker på då jag vaknar på en sportlovsmorgon av att hon gör upp en brasa i kaminen och det sprakar sådär hemtrevligt. Jag tänker på den gången hon sa att jag gärna skulle få ta mig en frukt och lurade då nästan i min en vindruva i plast. Jag börjar sedan tänka på roliga händelser som hänt kring henne, som den gången hon visade upp sin vackra bak endast iförd ett par trosor för hela E4:an. Jag tänker på hennes blommor. Hennes jordgubbar man fick gå och plocka och äta direkt från landet. Jag tänker på de dagar som det åskade då vi gick till Lindströms altan och satt där och lekte: gissa min pin-kod, mormor var sämst på den leken. Och hennes otroligt goda mjukkakor. Jag saknar allt hos den kvinnan. Min mormor var den finaste mormodern man hade kunnat önska sig. Jag saknar henne lite för ofta.

Indestructible.

Helgen har bestått av årets första grillning. Årets första semla. Snöskottning från ett halkigt garagetak. Mist ett fint dödskalleörhänge. Köksplanering (jag var dock inte så aktiv i denna aktivitet). Dragit en ragg på byn. Svettningar tack vare en nyinstalerad värmepump. Avatar. Snarkningar. Vanligt hederligt familjehäng när det är som bäst.
Helgens ord: Festool och Smeg.


Had enough.

Dagens fundering: Will I make it out of here alive?
Dagens beroende: Snöskottning.

Mitt dödskalleörhänge saknas. Jag måste ha tappat det medan jag hjälpte min äldste storebror att skotta snö från garagetaket. En stor förlust i min smyckessamling. Därför tyckte jag att eftersom jag hjälpte min storebror att skotta skulle han därför leta efter mitt örhänge, som gentjänst ni vet. Han har dock inte ens försökt, jag känner att syskonkärleken har svalnat en aning.


Triggers.

Dagens fundering: Jag hade kunnat döda för några lakrits-skallar just nu.
Dagens beroende: Packar-skallen.

Jag sörjer fortfarande att MTV har utgått från grundutbudet. (Vilken jävla idiot var det förresten som tog det beslutet!?) Dock ska jag se 27 Dresses som premiär för den nya kanalen. Bra start. Let see if the good wave continues.
Men vad som än händer kommer alltid detta foto att pigga upp mig:

Cutiepies!

Paradise.

Dagens fundering: Nytt objektiv? Får nog fundera ett tag på den saken.
Dagens beroende: Korv och c:o.

Ikväll har det gapats, ropats ut diverse skällsord och vissa av oss har även kommit ut med underliga fetischer. Allt detta på grundav ett nedrans tv-spel. Men kul har vi haft!

Mkaing up for all this mess.

Dagens fundering: Årtal. Gamla tider. Minnen.
Dagens beroende: Elisabeth och Ebii!

Idag på jobbet får jag världens överraskning. Två fina damer stiger in genom dörren och säger hej. Jag står kvar, gapar och skriker. Vi säger farväl och bestämmer att vi ska höras till helgen. Jag får ett samtal senare under dagen och några stunder senare sitter vi alla tre i min soffa och snackar skit. Jag får alltså två Malå-brudar som sällskap hela kvällen. DUBBEL JACKPOTT!


Rock the rebel. Metal the devil.

Dagens fundering: Social Distortion? Värt att lyssna på kanske?
Dagens beroende: Surprise!

Jag ska lära mig danska! Bara för att jag ska kunna konversera med min blivande (och lyckligt ovetande) make Mike Poulsen!

Lätt värt det!

Throw the guy a meat bone.

Dagens fundering: Middagstips mottages hjärtligt.
Dagens beroende: Dammsugning.

Ikväll skulle jag göra taco-biffar som i min inbillning skulle bli "sjuuukt goda". Smaken var det visserligen inget fel på, men tyvärr kan jag ej kalla dem för biffar. Röra är kanske ett mer passande ord. 400gr inhandlad köttfärs. 200gr bränd köttfärs cementerad fast i stekpannan. Försök klå det! Jag ska kanske sluta upp det här med matlagning...för mina medmänniskors säkerhet.

Lebensgefahr.

Dagens fundering: Mindre kul med snö då man måste kämpa för att få sig hem.
Dagens beroende: Längtan till att det ska bli en ny dag.

Ikväll har jag tagit farväl av min Anna. Jag kommer sakna henne så fruktansvärt mycket, hon var verkligen den som fick mig att längta till och orka med arbetet. Jag var tillochmed tvungen nästan tjata mig till en hejdå-kram, men jag fick mig en! Dock ångrade jag mig sen, självfallet hade jag gråten i halsen resterande av kvällen på jobbet. Jävla Anna! Jag ville bara slänga mig på golvet och hålla fast hennes fötter så hon inte kunde gå ifrån mig, och lämna mig ensam och övergiven i det kalla Svea Rike, men jag motstod den impulsen.
Jag hoppas iallafall att hon får det helt underbart i Brazilien med sin fina Rodrigo (stavade jag rätt?) dessa fem veckor. OCH även att hon kommer sig hem helskinnad!
Kommer sakna dig snoris, jättemycket!

Counting all the assholes in the room, well I'm definitely not alone, well I'm not alone.

Dagens fundering: Utmana inte mitt morgonhumör efter en natthelg.
Dagens beroende: Öronproppar och en ängels tålamod.

Jag har dödslängtan. Eller mitt fel, dom som använder slagborren klockan tolv en söndag har förmodligen dödslängtan. Kärringar som ska sätta upp vartenda foto på barnbarnen och dess husdjur på väggen borde likvideras. Detta är första gången jag använder öronproppar då jag inte är i mammas sällskap, och bara det säger en hel del. Snart hakar jag på min enda vettiga grannes förslag, går i samlad trupp och slår ner grottmänniskan. Vi har varandras alibi, det låter ändå lockande?


Save the orphans.

Dagens fundering: Funderar på att sluta med dessa jävla dagens funderier!
Dagens beroende: Komediserier som går i repris, fortfarande.

Jag har nu påbörjat mitt mission för kvällen, jag kallar det rätt och slätt för: att vända dygnet. Jag vet, det kan verka omöjligt, men så suverän som jag är kommer jag lyckas utan större missöden. Förhoppningsvis. Dock är det inget på tv som är roande att se på för min nattliga humor. Kanske bäst att leta efter något banalt Youtube-klipp och se en uppblåst varelse tvätta sten?

Är du klar att möta sanningsdan?

Dagens fundering: Varför världens sämsta väder?
Dagens beroende: Synen där Korvis har på sig ICA's kläder. A true fan.

Det är jobbigt det här med grannar. Nu sitter jag under min mysigaste pläd och ser på Family Guy. Bakom mig och min soffa hör jag hur dessa två grannar använder dammsugaren flitigt och lyssnar på Säkert!. Så nu har jag ett enormt dåligt samvete att brottas med medan jag sitter ner och bara blir fetare. Dock OM jag nu skulle ställa mig och dammsuga (som förövrigt behövs...behövdes för två veckor sedan) så känner jag mig som en härmapa. Och det går ju inte för sig? Eller? Decisions, decisions.

When the lights go out down in this dirty little town.

Dagens fundering: Jag vill verkligen inte handtvätta arbetskläderna och skura golvet åtta miljoner gånger ikväll också...
Dagens beroende: The Boss all day long.

Annas desperata försök att kompensera upp det faktum att hon åker på måndag:

Hon är söt hon.

Sick and tierd.

Dagens fundering: Åh vad roligt att glassmaskinen kissar vatten och inte tvättmaskinen!
Dagens beroende: Handtvätt.

En medelålders kvinna, förmodligen i övergången till klimakteriet, och klart inte van vid fenomenet snabbmat. Man ser på hennes min redan då hon entrar snabbmatskedjan att hon är obeskrivligt trött (förmodligen från alla dessa satans svettvallningar!) och till följd av sömnbristen-lättretlig. Hon tilltalar det första grillbiträdet sammanbitet men ändock kontrollerat och fortsätter sedan mot kassan för att få betala för den mat hon nyss beställt. Då bestämmer kvinnan sig för att "go wild and crazy" och vill köpa en dippsås.
Kassörskan: Det ingår dressing direkt på, så du vet det om du inte vill köpa till en dipp.
Klimakteriekvinna: (himlar demonstrativt med ögonen) Ja men jag vill ha något att doppa pommesen i.
Kassörskan: (fortfarande lyckligt omedveten) Jo, men det ingår ju.
Klimakteriekvinna: (i detta skede börjar hon vara väldigt less på den otroligt ointelligenta flickan som står vid kassan och inte kan någonting om livet) Jo...MEN jag vill ha mer än bara det som följer med på ham-burg-aren!
Kassörskan: (som även hon börjar vara less på att vara en god människa bara för att bespara denna stackars kvinna några enstaka kronor) Det är det jag har sagt hela tiden, du får extra dressing på pommesen...för att kunna doppa pommesen i. (Gör även en gest där hon håller i ett pommes och sedan doppar det mot bordet och sedan lyfter upp handen till munnen för att förtydliga dopp-processen.) EXTRA.DIPPSÅS.TILL.POMMESEN.
Klimakteriekvinna: (ack så mycket gladare) Jamen just det ja! Det var jättebra det. Då slipper jag alltså köpa till en dippsås?
Kassörska: (som för tillfället vill gå till grillen och klämma sitt huvud tills det ser ut som en bränd polkagris.) ...Precis.


Makka Pakka.

Dagens fundering: En tanke bara, men är detta nyttigt för barn att bevittna?
Dagens beroende: Metallica.

Först och främst- det är sent, jag är trött equals fruktansvärt dålig humor.
För det andra- var är barnprogrammen påväg? Det är inte så konstigt varför bara tre år mellan två individer kan göra att de skiljer sig från varandra som vatten och olja. Jag tror att dessa moderna barnprogram har startat någon slags konspirationsteori mot de unga i dagens samhälle, "hur ska vi hjärntvätta barnen på bästa möjliga sätt?" Vad hände med Luftens hjältar och dylikt?
För det tredje- ...det är en sten?! Är filuren påtänd eller? Det verkar ju inte bättre. Idioti.
Och en sista och fjärde punkt- Fler avsnitt?! Jag blir allvarligt oroad.

Min nattliga humor förvandlades helt plötsligt till en uppretad atmosfär.

Unforgiven.

Dagens fundering: Pump?
Dagens beroende: Lite folk på arbetet. Jag njöt.

One word: Masterpiece.



Demolition Man.

Dagens fundering: Nämen extra krydda...i ansiktet, det gör väl inget? Tack Anna.
Dagens beroende: Apelsin.

Ja, som vanligt sitter jag och sträckläser min absolua favorit-blogg just nu. Och där hittade jag ett blogginlägg om Zodiak killertyper. (Om ni har sett filmen Zodiak så förstår ni jämförelsen.) De som blir rosenrasande över vissa komiska uttalanden de hittar i en tidsskrift och sedan sätter sig och knåpar ihop något slags hotfullt meddelande för att tillrättavisa skribenten som gjorde just detta komiska uttalandet. (Om det nu kallas "uttalande" då man skriver?) Sedan fortsätter han skriva om att sådana våldsamma typer, som förmodligen kommer att ta en annan människas liv någon dag, saknar humor. Vilket jag kan hålla med om. Och hur kan man tillåta sig själv att sakna humor? Humor är det finaste livet har givit oss, ja om vi räknar bort kärlek och allt sånt tjafs. Humorlösa människor är konstiga varelser. Det har vi bevisat idag.

Cripple and the starfish.

Dagens fundering: Jag vet at jag tjatar om musik. Har dock inget bättre för mig.
Dagens beroende: -


"Mr. Muscle forcing bursting. Stingy thingy into little me, me, me. But just "ripple" said the cripple as my jaw dropped to the ground, smile smile
It's true I always wanted love to be, Hurtful. And it's true I always wanted love to be filled with pain and bruises
Yes, so Cripple-Pig was happy screamed "I just compeletely love you! And there's no rhyme or reason, I'm changing like the seasons. Watch! I'll even cut off my finger. It will grow back like a Starfish! It will grow back like a Starfish! It will grow back like a Starfish!"
Mr. Muscle, gazing boredly and he checking time did punch me. And I sighed and bleeded like a windfall, happy bleedy, happy bruisy.
I am very happy, so please hit me. I am very happy, so please hurt me
I am very happy, so please hit me. I am very very happy, so come on hurt me
I'll grow back like a Starfish"

Jag dricker för kärleken och jag ramlar omkull.

Dagens fundering: Jag och min storebror ska starta ett band. För vi är bäst på vissling och sång. Det är bevisat, jag lovar!
Dagens beroende: Plankstek.

Älskar denna låt omgjord av Plura. Älskar texten desto mer.

"Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning, du har inte en aning.
Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu.
Hej på dig Petter trettiosex år ungefär, du jagas av begär genom dagarna som tär
Och du dricker för mycket men det förnekar du, när man frågar dig om sanningen så tvekar du.
Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning, du har inte en aning.
Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu.
Hur kan du torska på det mesta, men du höll dig i skinnet för det kostar att festa när man trollar med sinnet
Och du skyller på trycket när du inte är nykter, det är fest varje kväll och dem krökar för mycket
Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning, du har inte en aning.
Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu.
Hej jag heter Plura, mitt liv är som ditt, jag vet inte om du sett det men det liknar mitt shit.
Allting svart eller vitt jag menar nykter eller full och jag dricker för kärleken och jag ramlar omkull.
Det är så logiskt alla fattar utom vi, vi har inte en aning, vi har inte en aning.
Det är så logiskt alla fattar utom vi, vi har inte en aning att någon tänker på oss precis just nu."

There's a Cadillac out in the dark. There's a guitar gangster lighting a smoke, and he feels the night, and he feels the fire.

Dagens fundering: Jag är nu helt övertygad om att Volbeat kan bota baksmällor.
Dagens beroende: Seckeltråd?

Gårdagskvällen var trevlig. Jättetrevlig. Vi hade det nästan lite för trevligt? Det är nog bara Anna som förstår innebörden av ordvalet "för trevligt". Så roligt hade vi det. Som de äkta Frassar vi är tog vi oss en liten förfest i källaren och sedan rusade vi till Coasters för att slänga i oss något ätbart. Och ätbart var det minsann! Vi fick oss tillochmed en liten vinprovning där innan middagen, mycket uppskattat. Dit ska vi igen, och där med basta! Tack för igår Anna och Hanna!

I don't share your greed, the only card I need is The Ace Of Spades.

Dagens fundering: -
Dagens beroende: -

Mayer säger:
Få ja ditt lösen till msn?
Sofi Mayer-Thomassen säger:
EH NEJ? Hihi.
Hihi skriver jag för att jag är en fjortis.
Som går på stämningshöjande medicin.
Förlåt jag spårar.
Mayer säger:
Pinsamt..........
Sofi Mayer-Thomassen säger:
I know.

Och med det sagt. Kolla in detta: http://cramby.cafe.se. Världens bästa blogg. Jag skrattar varje gång jag går in och läser den. Helt fenomenal man som skriver satir. Bättre kan det typ inte bli.


You're the reason why I'm holding up and our love's gonna last forever. We'll be dancing the streets again in Memphis. I hate every sec every minute you're gone.

Dagens fundering: Rik ek?
Dagens beroende: Filt.

Jag undrar vart min dejt Glen tog vägen? Han har en fetisch.

Life ain't always what it seems, so grab it by the balls, and do your best before it leaves.

Dagens fundering: Öppettider?
Dagens beroende: Den nya smältost-pumpen och dess fina magneter.

Denna dag har varit en bra dag. Som vaselin...för torra ögon? Nae, jag vet inte. Men bra har den iallafall varit. Och morgondagen lär bli ännu bättre. Trettondagsmmiddag med AnnaPanna! Tjohej!

Act 5, scene 3.

Dagens fundering: Hata blodprov.
Dagens beroende: Enormt kvällsfika.


"'O, here
Will I set up my everlasting rest
And shake the yoke of inauspicious stars
From this world-wearied flesh! Eyes, look your last.
Arms, take your last embrace. And, lips, O, you
The doors of breath, seal with a righteous kiss
A dateless bargain to engrossing death"

The day that never comes.

Dagens fundering: Jag vill inte att det ska bli måndag!
Dagens beroende: Ordning och reda på viktiga papper?

Jag gillart.

Ring klocka, ring.

Dagens fundering: Uni-brow? Uni-boob? Uni-booty?
Dagens beroende: Powernap på mammas soffa.

Nyårsafton var en succé! Marita, specialisten på matlagning, hade gjort en brak-nyårs-middag. Det var lax och det var potatis. Det var fläskfilégryta och det var tagliatelle. Det var kycklinggratäng och det var potatisklyftor. Allt var som ett paradis för smaklökarna. Det där hade hon gjort himla bra. Maritas matlagning hamnar definetivt på topp tre! Magen blev dock som en gravid kvinnas, men det är priset man får ta.
Jag blev lovad att få träffa Glen. Jag fick tilochmed en dejt med Glen. Dock föll han mig inte riktigt i smaken. Inte för att jag provade men jag har ju mitt inbyggda första intryck och det bådade inte gott. Och som i vanlig ordning i detta sällskap användes frasen: "...som flickan sa" aktivt. Slamdunk efter slamdunk droppade dom in och allihopa brast i skratt så vi nästan spottade i varandras mat. Vi kan ju glömma drömmen om att få vara med på en gala-middag, det skulle aldrig gå. Vi fick tillochmed tillökning tjugo minuter innan tolvslaget, Lindgrens tittade in, utan förvarning. En mycket angenäm överraskning. Kvällen var fullbordad. Kaotiskt tolvslag med många kramar, språngmarsch ut för att få se på Jimmy och Jockes fyrverkerier. Själv tycker jag att fyrverkerier är helt magiskt att få stå och titta på, det var verkligen pricken över i:et. En helt underbar början på det nya året. Bättre kunde det inte ha blivit!

Jag tycker faktiskt att min Korv var sjukt vacker på detta kort, säga vad hon vill! (Dessutom ser jag en liten likhet med Kirsten Stewart? Coolt.)

Min fina bror!



RSS 2.0